Bild från Wikimedia commons Bild från Wikimedia commons

Grasski (i planeringsstadiet, vi hoppas kunna erbjuda detta senare i år)! 
Grasski är som Formula 1 för sommarskidåkning! Det går fort, adrenalinet sprutar och det är fantastiskt roligt! Detta är dock något för redan erfarna vinterskidåkare.

Du måste behärska en skärande carvingsväng på snö innan du ger dig på detta (för din egen och andras säkerhet). Plogsväng eller hockey stopp existerar inte utan här behövs utrymme för att göra en sväng uppåt i backen för att få stopp. Det tar en halvdag för en erfaren slalomåkare att få kläm på det men sen är man fast för livet..

Rekommenderad ålder är från nio år men detta är avhängt på hur duktig vanlig carvingåkare man är. Yngre barn kan åka om förälder anser dem duktiga nog. 

Grasski är en officiell FIS disciplin med egna världscuptävlingar och VM! Kolla t.ex. på detta YouTube klipp.  

NOTERA! Vi säljer grasski-skidor i vår webb-butik. Vi kommer även att ha ett antal till uthyrning så om ni har en backe så kan ni hyra ett antal för klubben, företaget eller bara ha kul med själv! 

Pris:
Barn och vuxna: 295 kr för 4 timmar (inklusive utrustning). Medtag gärna eget ryggskydd.
OBS! Vi väntar på klartecken att få åka detta i Skattmansö under 2017. Grässkidor ingår inte i åka-allt-kortet.

Uthyrning: Vi har ett antal grässkidor till uthyrning, så om ni har en backe så kan ni hyra ett antal för klubben, företaget eller bara ha kul med själv! Maila uppgifter till peegnirab@gmail.com om antal ni behöver samt ungefärliga vikt/längder på era åkare. Vi kan även lämna offert om ni vill hyra flera par eller för längre perioder. 490 kr/dygn

Grasski regler:

  • All åkning sker på egen risk (kontrollera gärna era försäkringar innan).
  • Du måste behärska en skärande carvingsväng på snö innan du ger dig på detta (för din egen och andras säkerhet).
  • Hjälm och ryggskydd ett måste (det finns ett antal att hyra men ta gärna med egna om du har)! Handledsskydd samt långa oömma kläder som tål gräsfläckar rekommenderas.
  • En förälder/vuxen måste övervaka barnens åkning. Det är inte tillåtet att lämna sina barn utan övervakning på vår Summer Snow Park. Vuxna har även ansvar för att deras barn följer de regler som finns så att olyckor undviks och att alla får en trevlig upplevelse.
  • Kontrollera noga (vuxna kan behöva hjälpa till här) att det är fritt fram/klart att åka innan man åker ned.
  • Följ SLAO´s vanliga utföråkarsregler och liftrekomendationer.
Notera att Grasski (precis som vanlig utförsåkning) är förknippat med vissa risker.