Välkommen till vår populära slangbacke! 

Att åka slang/tube har man gjort vintertid i decennier. Vår moderna variant är lika kul men åks på plastmaterial, har en ordentlig botten för er säkerhet och framför allt ser så mycket coolare ut..  En favorit hos unga som gamla..
Lämpligt för barn över 5 år (yngre barn om de åker med eller övervakas av vuxen). Vi rekommenderar även hjälm som lånas gratis i samband med slangåkning.

Velodromen
Nytt för i år är Velodromen som är en helt ny och fristående slangbacke med doserade kurvor. Snabbt och fantastiskt kul men inget för de mindre barnen. Här använder vi bara de mindre åkringarna, hjälm och sitter ned ordentligt under åket. Lämpligt för barn över 7 år (eller med tillstånd av och övervakas av vuxen).

Priser:
Per dag (eller ingår i vårt åka-allt-kort)!
"Liftkortsficka" behövs (säljs separat).
Barn/vuxna: 100 kr
Barn under 4 år åker för 60 kr

OBS! Läs reglerna noga nedan (de är till för er och andras säkerhet)!
Tyckte ni precis som vi att det var fantastiskt roligt att åka så föreslår vi ett besök i webb-butiken! Varför inte bli först i området med en egen slangbacke på tomten..

Slangbacke regler:

  • All åkning sker på egen risk (kontrollera gärna era försäkringar innan).
  • Hjälm (kan lånas gratis i samband med slangåkning) samt oömma kläder som tål gräsfläckar rekommenderas.
  • En förälder/vuxen måste övervaka barnens åkning. Det är inte tillåtet att lämna sina barn på utan övervakning på vår Summer Snow Park. Vuxna har även ansvar för att deras barn följer de regler som finns så att olyckor undviks och att alla får en trevlig upplevelse. 
  • Man får inte en personlig slang/tube utan de befintliga slangarna turas man om med.   
  • Ingen får uppehålla sig i slangbacken förutom under själva åket. När man kommit ner går man snabbt åt sidan och ger slangen till nästa åkare som står i tur.
  • Man drar slangen upp vid sidan av backen (aldrig i själva backen där man riskerar att bli påkörd).
  • OBS! Slangen måste "vallas" inför varje åk genom att dra undersidan i den speciella "baljan på toppen". Detta för att ta bort friktionen mot underlaget så att upplevelsen blir optimal. "Vallan" är naturligtvis helt ofarlig (innehåller vanligt vatten med en gnutta miljövänlig nedbrytbar gul såpa).
  • Kontrollera noga (vuxna kan behöva hjälpa till här) att det är fritt fram/klart att åka innan man åker ned.